Přeskočit na obsah

Třetí projektové setkání

Třetí projektové setkání společného projektu Kooperační síť Kvetoucí louky proběhlo dne 15.9.2022, tentokrát vzhledem na časové vytíženosti polského kooperačního partnery elektronicky.

Hlavním bodem jednání byl první plánovaný workout, tedy informační akce, při které se kombinují teoretické a praktické informace a účastníci se zároveň seznámí s lokalitami, kde se přírodě blízké kvetoucí plochy zakládají. Kvetoucí louky či záhony jsou v poslední době důležitým tématem především z hlediska podpory biodiverzity ve městech i mimo ně, mají poskytnout potravu celé řadě hmyzu / opylovačům, nejen tedy včelám.

Workout v Boleslawiec bude tedy připraven v termínu 9.11.2022, konkrétně od 10:00 hodin v Mezinárodním centru keramiky (Bolesławiecki Ośrodek Kultury – Międzynarodowe Centrum Ceramiki). Pro české účastníky bude zajištěna autobusová doprava a po ukončení akce i oběd v restauraci nebo formou cateringu.

Konkrétní program:

10:00 – setkání v BOK-MCC (přivítání účastníků)

10:20-11:30 –  prezentace „jak budeme zakládat kvetoucí louky v Boleslawiec + zkušenosti z jiných projektů v Polsku”

Grzegorz Walkiewicz (https://laka.org.pl/laki/realizacje/)

11:30 – prohlídka v terénu – příprava ploch pro založení kvetoucích luk

13:00 – společný oběd (restaurace nebo catering)

Byly domluveny úkoly jednotlivých kooperačních partnerů tak, aby další společná akce mohla proběhnout.

Program najdetem zde na http://kvetoucilouky.cz/2022/10/18/informacni-akce-k-zakladani-kvetoucich-luk-v-boleslawiec-dne-9-11-2022/.